NOS Wielrennen

Van Baarle beleeft De Ronde als 'een droom'

  • Samenvatting honderdste Ronde van Vlaanderen
  • AFP
    Fabian Cancellara, Stijn Vandenbergh, Sep Vanmarcke en Peter Sagan bepalen het tempo in de Ronde van Vlaanderen

De beste Nederlander in de Ronde van Vlaanderen was niet Niki Terpstra of Lars Boom, maar de 23-jarige Dylan van Baarle. De renner van Cannondale handhaafde zich telkens in de kopgroep en kwam uiteindelijk als zesde over de streep.

"Dit is wat ik vooraf wilde. Soms moet je geluk hebben met de goeie man mee te zijn. Stijn Vandenbergh ging en dat was super. Hier hoop je op, maar het is wel een droom", zei Van Baarle.

In de finale van de Ronde dacht Van Baarle ook al dat hij droomde. "Ik zag alleen maar grote namen om me heen. Ik probeerde me zoveel mogelijk te sparen, maar niet te veel te verzaken. Dan krijg je onenigheid. Die Patersberg, ik kwam bijna kotsend boven."

Van Baarle: zag alleen maar grote namen om me heen

Ook Terpstra reed lange tijd voorin, maar een versnelling van Fabian Cancellara werd hem te machtig. Hij kwam als tiende over de finish, net voor Boom.

"De laatste keer Paterberg, eigenlijk een van mijn favoriete bergen, toen had ik niet de power om met Cancellara mee te gaan. Ik zat tegen kramp aan", laat Terpstra weten.

Bij Boom kostten vier lekke banden hem de kop. Bij de laatste ontplofte de koers net voor hem, maar hij slaagde er toch in terug te keren. "Maar je gebruikt die energie liever in de finale om de mannen te volgen. Nu verkloot ik mijn sprint omdat ik geen goede benen meer had."

  • Terpstra: ik zat tegen kramp aan op de Paterberg
  • Vier lekke banden waren Boom te machtig

Terpstra: "Als je tactisch verliest, baal je enorm. Nu waren de anderen gewoon sterker. Daar moet je je bij neerleggen. We gaan ons opladen voor volgende week (Parijs-Roubaix). Dan staan we weer vol moraal aan de start om te winnen."

Dat idee heeft Boom ook: "Het gevoel op de kasseien is goed. En Parijs-Roubaix ligt me nog meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl