Lasse Schöne feliciteert Arek Milik met zijn treffer ANP Pro Shots

Ajax gaat ook na de 29ste speelronde aan de leiding in de eredivisie. De Amsterdammers wonnen thuis met 3-0 van PEC Zwolle en hebben twee punten meer dan PSV. 

Nadat in de Arena op indrukwekkende wijze afscheid was genomen van Johan Cruijff, schoot Ajax uit de startblokken. Lasse Schöne kopte al na twee minuten raak en was een kwartier later met een vrije trap ook dicht bij de 2-0.

Milik trefzeker

PEC kwam vervolgens iets meer onder de druk uit, maar na een half uur sloeg Arek Milik genadeloos toe. Na een lage voorzet van Riechedly Bazoer schoof de Pool de 2-0 binnen. Even later zorgde Milik met een diagonale schuiver voor 3-0, waarna de spits voor rust met een achterwaartse kopbal ook nog de lat raakte.

In de tweede helft kwam PEC er evenmin aan te pas, al deed Ajax het wel iets rustiger aan. Toch had Milik al snel zijn derde treffer van de middag kunnen maken, maar de topscorer van Ajax (achttien doelpunten) miste van dichtbij.

Lasse Schöne kopt Ajax naar een vroege voorsprong Pro Shots

Gezapig

Ajax-coach Frank de Boer, die vanwege een achillespeesoperatie op krukken liep, gunde na een uur Davy Klaassen en Bazoer rust. Ajax had in het gezapige restant nog altijd de overhand, maar Zwolle hield de schade zonder al te veel problemen beperkt. Alleen invaller Viktor Fischer zorgde nog een paar keer voor gevaar.

Wedstrijdstatistieken Ajax - PEC Zwolle

STER reclame