Vreugde bij doelpuntenmaker Rasmus Lindgren en zijn ploeggenoten

Tien Groningers winnen bij ADO Den Haag

FC Groningen heeft na zes nederlagen op rij een zege geboekt. De ploeg van coach Erwin van der Looi speelde bij ADO Den Haag een uur lang met tien man, maar won dankzij schitterende reddingen van doelman Sergio Padt en een kiezelharde vrije trap van Rasmus Lindgren met 1-0. Groningen heeft nu net als nummer elf Den Haag 37 punten.

ADO begon fel aan de wedstrijd en was via kopballen van Mike Havenaar direct twee keer gevaarlijk. De eerste ging net naast en bij de tweede had Padt een prachtige redding in huis.

Groningen kwam er ook na de openingsfase niet aan te pas en moest bovendien na een half uur verder met tien man. Michael de Leeuw liet zich provoceren door Tom Beugelsdijk, raakte met een kopstoot het lichaam van de verdediger en kon met rood vertrekken.

Teleurstelling bij ADO-verdediger Tom Beugelsdijk
    Bas Nijhuis geeft rood aan FC Groningen speler Michael de Leeuw
    Een oorverdovende stilte bij ADO Den Haag-FC Groningen

ADO zocht daarop weer vrolijk de aanval en Kevin Jansen dacht tot twee keer toe de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Voor rust stuitte hij echter op de excellerende Padt en na rust schoot hij van dichtbij over.

Nadat Padt ook een kopbal van Havenaar onschadelijk had gemaakt, was Groningen zowaar dicht bij de openingstreffer. Jesper Drost haalde prachtig uit, maar de redding van doelman Martin Hansen was minstens zo fraai.

Groningen kreeg door dat er wellicht toch iets te halen viel, zocht meer de aanval en greep de zege dankzij een mooie vrije trap van Lindgren, die vanaf zo'n dertig meter doelman Hansen verraste.