NOS Sport

Talent Bendsneyder droomt al van de MotoGP

Talent Bendsneyder wil furore maken in wegracerij

Hij is Nederlands hoop in bange racedagen. Bo Bendsneyder, 17 jaar nog maar en op weg naar de koningsklasse in het wegracen: de MotoGP.

De Rotterdammer maakte dit jaar zijn debuut als fabrieksrijder voor het team Red Bull KTM Ajo in de Moto 3-klasse. In Qatar leverde dat onlangs bij de seizoensopening de veertiende plaats en twee WK-punten op. "De doelstelling was WK-punten en uiteindelijk zat ik in de punten."

Flinke stap

Het was zijn eerste race voor het wereldkampioenschap. Vorig jaar domineerde hij als 16-jarige de MotoGP Rookies Cup, de talentklasse van de MotoGP, waarin hij 8 van de 13 races winnend afsloot. Het leverde hem een contract op als fabrieksrijder bij KTM. Maar zijn doelen liggen hoger.

Dat hij dit seizoen een flinke stap heeft gezet, merkt hij nu bij de GP's. "Bij de rookies heb je vaak een monteur voor vier rijders. En die monteur kan een beetje wat veranderen. Nu kom ik vaak binnen en dan staan er zes man om me heen: twee man om aan de motor te sleutelen, twee die de data doen en dan nog mensen van de KTM-fabriek", geeft de jonge wegracer het verschil aan met vorig seizoen.

Lang

Bendsneyder is lang, 1,80 meter. Dat heeft in de Moto 3 zo zijn nadeel. Op de motoren zit een relatief kleine kap. Bendsneyder staat een beetje om in de juiste positie op motor te komen. "Er komt veel op mijn benen neer. Daar train ik ook veel op."

Op het circuit van Doha deed de Nederlander het goed. Zeker voor een eerste Grand Prix. Maar? "Ik had het hele weekeinde in de top-10 gezeten dan denk je richting de race ook aan de top-10", zegt hij over de veertiende plaats die hij uiteindelijk wist weg te slepen. "Mijn focus ligt nu op de Moto 3, na twee seizoenen wil ik overstappen naar de Moto 2. Daar zit alles ook dicht bij elkaar, dus dan is het afwachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl