De Britse krant The Sunday Times komt met een groot verhaal over doping. Tegen undercover-journalisten van de krant vertelde arts Mark Bonar dat hij 150 topsporters van doping heeft voorzien. De journalisten hebben meerdere gesprekken met de arts opgenomen en die op Facebook gezet.  

Volgens The Sunday Times staan er op de klantenlijst van de arts onder anderen een bekende cricketer, Engelse wielrenners die de Tour de France reden, een bokskampioen en tennissers en voetballers uit de Premier League. Het is nog niet bekend om welke sporters het gaat, of welke medicijnen ze gebruikt hebben.

Engelse arts claimt 150 topsporters te hebben voorzien van doping Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Uit de hoogste voetbalcompetitie zouden spelers van Arsenal, Chelsea en de huidige koploper Leicester City producten van de dokter hebben gekregen. Er zijn nog geen reacties van die clubs op de onthullingen van de krant.  

Onderzoek  

John Whittingdale, de Britse minister van Sport, heeft een onderzoek gelast naar de Britse anti-dopingautoriteit (Ukad). Die organisatie zou al twee jaar geleden op de hoogte zijn gebracht van de activiteiten van Bonar. 

"Ik ben geschokt en diep bezorgd over deze aantijgingen", aldus Whittingdale. "Sportfans hebben het recht om zeker te weten dat ze kijken naar eerlijke sport."    

Whittingdale complimenteerde de krant met de onthullingen. "Ik ben dankbaar voor de goede onderzoeksjournalistiek van The Sunday Times, en dat ze deze misstanden aan het licht brengen."   

STER reclame