Chinedu Ede schiet de gelijkmaker binnen

Fraaie treffers Ziyech bezorgen Twente zege

FC Twente heeft in Tilburg in een spectaculaire wedstrijd een zwaarbevochten 3-2 zege geboekt op Willem II, dat bij de rust nog met 2-0 leidde.

Willem II kende een bliksemstart want al na 17 tellen stond het op voorsprong dankzij een schot Erik Falkenburg. Hij profiteerde van balverlies van Jerson Cabral, die vorig seizoen nog bij Willem II speelde. Hij maakte toen in het thuisduel met FC Twente (2-2) beide Tilburgse treffers.

Naarmate de eerste helft vorderde, richtte Twente zich op en Hakim Ziyech was met een schot op de lat dicht bij de 1-1. Kort voor rust kwam Willem II echter op 2-0 dankzij Lucas Andersen, die zijn club op 28 november in Enschede met drie doelpunten aan de 3-1 overwinning op Twente had geholpen.

Hakim Ziyech blonk uit en scoorde op fantastische wijze
    Kostas Lamprou kan maar net redding brengen
    Erik Falkenburg (r) en Bruno Andrade vieren de 1-0
    Lucas Andersen zette Willem II op 2-0

Na de pauze drong Twente feller aan en Ziyech bracht de spanning terug met een fraaie vrije trap. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal bij de eerste paal onder het lichaam van doelman Kostas Lamprou heen in het doel.

Willem II ontsnapte later toen Cabral met een uithaal de lat raakte en Oskar Zawada met een kopbal uit de rebound hetzelfde deed.

Het bleek uitstel van executie. Chinedu Ede tekende voor de 2-2 door de rebound binnen te tikken, nadat Ziyech (na een glijpartij van Guus Joppen) zijn schot nog gekeerd had gezien. Zes minuten later zette Ziyech de kroon op het werk met een vrije trap die nog fraaier was dan zijn eerste.