Tevreden gezichten bij Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale

Real Madrid zegeviert bij de herdenking van Cruijff

Real Madrid heeft revanche genomen voor de 4-0 thuisnederlaag in november tegen Barcelona. De Madrilenen grepen de winst na een tweede helft waarin Barcelona niet kon doordrukken bij een 1-0 voorsprong.

Na een emotioneel eerbetoon aan Johan Cruijff ontspon zich een fel gevecht. Barcelona was aanvankelijk de betere in een volgepakte Camp Nou.

Luis Suárez miste een enorme kans, Real-doelman Keylor Navas keerde een inzet van Ivan Rakitic en Lionel Messi kreeg geen penalty toen hij over de knie ging bij Sergio Ramos.

Aan de overkant misten Cristiano Ronaldo (redding Barça-doelman Claudio Bravo) en Karim Benzema (hoog over).

Piqué schudt Pepe van zich af

Vlak na rust redde Navas knap bij een schitterend geschepte bal van Messi, maar was het even later toch raak voor Barcelona. Piqué schudde Pepe van zich af bij een corner en kopte hard raak.

De Catalanen leken af te stevenen op de zege, maar lang konden ze niet van die voorsprong genieten.

Gerard Piqué zette Barcelona na rust uit een corner op 1-0

Benzema maakte zes minuten na de openingstreffer met een fraaie halve omhaal de gelijkmaker, nadat de bal met wat geluk via een Catalaans been bij hem was gekomen.

Glaszuiver doelpunt afgekeurd

Vervolgens werd een glaszuiver doelpunt van Real afgekeurd, omdat Gareth Bale zijn bewaker Jordi Alba bij een kopduel zou hebben gehinderd. Sergio Ramos kreeg daarna rood (twee keer geel), maar dat kon de Madrileense dadendrang niet temperen.

De beloning voor Real Madrid kwam alsnog toen Ronaldo met een goede beweging zijn directe tegenstander uitschakelde en de bal daarna door de benen van Bravo schoot.

Barcelona blijft leiden

De formatie van Zinedine Zidane, die zijn eerste Clásico als coach beleefde, zag door de overwinning de achterstand op Barcelona tot 7 punten verkleinen.

De Catalanen blijven koploper met 76 punten, gevolgd door Atlético (70) en Real (69).

Cristiano Ronaldo schiet de bal door de benen van doelman Claudio Bravo en maakt 2-1