Vincent Vermeij (op zijn knieën) kopt De Graafschap naar 1-0.

Cambuur laat zege glippen in Doetinchem

De kraker in de onderste regionen van de eredivisie tussen De Graafschap en SC Cambuur heeft geen winnaar opgeleverd. Het matige, maar spannende duel op de Vijverberg eindigde in 2-2. Aanvoerder Ted van de Pavert zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker voor De Graafschap na een blunder van doelman Harm Zeinstra.

Het was een degradatiekraker zoals die misschien wel hoort te zijn. Volop strijd, weinig goed voetbal en twee zenuwachtig spelende ploegen. Er viel in de beginfase dan ook weinig te beleven. De Graafschap had licht de bovenhand, maar eigenlijk kwam geen van beide ploegen in de buurt van het doel van de ander.

Dat de 1-0 voor De Graafschap uit een standaardsituatie kwam, was niet heel verrassend. Vincent Vermeij kopte halverwege de eerste helft raak uit een vrije tap van Andrew Driver. Zeinstra, die keepte omdat Leonard Nienhuis in de warming-up geblesseerd raakte, kwam te laat van de grond om die inzet te kunnen keren.

Onmachtig

Door de voorsprong zat de thuisploeg op rozen, zeker omdat Cambuur onmachtig leek. Toch kwamen de Leeuwarders al snel op gelijke hoogte en ook dat doelpunt kwam uit een vrije trap. Jack Byrne slingerde de bal voor, waarna Calvin Mac-Intosch doelman Hidde Jurjus kansloos liet: 1-1.

Het spel leek in de eerste minuten na rust wat beter te worden. Schoten van Byrne en Driver zeilden maar net naast, maar daarna zakte het niveau toch weer weg. Beide ploegen hadden veel balverlies en er viel eigenlijk geen peil op te trekken wie de beste kansen op de zege had.

Huurling

Cambuur leek de gelukkige te worden. Kevin van Veen, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Furdjel Narsingh, schoot na een uur spelen een vrije trap hard achter Jurjus. Het was het eerste doelpunt van de huurling van Scunthorpe United voor de Friezen.

De Graafschap was compleet van de leg, maar werd door Zeinstra toch weer in het zadel geholpen. De doelman liet een kwartier voor tijd een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet los, waarna de bal op het been van Ted van de Pavert viel en langzaam het doel in rolde: 2-2. Cambuur blijft daardoor laatste, met één punt minder dan nummer zeventien De Graafschap.