In het kamp op Lesbos moeten de vluchtelingen terug naar Turkije AFP

De situatie van vluchtelingen in de kampen op de Griekse eilanden verslechtert. De UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, luidt de noodklok.

Op dit moment zijn er ongeveer 5000 vluchtelingen in gesloten kampen op de eilanden. In Chios zitten 1700 mensen in een kamp dat een maximum capaciteit heeft voor 1100 vluchtelingen. 

Gisteren braken daar vechtpartijen uit tussen groepen Syriërs en Afghanen. Daarbij raakten drie mensen gewond door messteken. De UNHCR maakt zich grote zorgen over de situatie daar. Vandaag is een deel van de vluchtelingen uitgebroken

Terug

Ook op Samos zijn grote problemen. De sanitaire voorzieningen zijn slecht en er zijn problemen met de distributie van voedsel.

Op Lesbos zijn 2300 mensen ondergebracht in een kamp dat bedoeld is voor 2000 vluchtelingen. Mensen slapen in de buitenlucht en op dit eiland is niet genoeg eten voor de vluchtelingen. 

Dit kamp wordt gebruikt als vertrekstation voor de vluchtelingen die binnenkort terug moeten naar Turkije in het kader van de overeenkomst tussen de EU en dat land.

STER reclame