Foto van Alexander en Sascha Pinczowski bij het condoleanceregister in Maastricht
NOS Nieuws

Eerste slachtoffers Brussel in België en Nederland begraven

In Maastricht zijn Alexander en Sascha Pinczowski begraven, de broer en zus die vorige week dinsdag omkwamen bij de aanslag op de Brusselse luchthaven Zaventem. Ze werden tijdens een besloten plechtigheid begraven.

Ook in België werd een slachtoffer begraven. De 48-jarige medewerkster van het Europese Onderzoeksbureau werd in haar woonplaats Waver bij Brussel ter aarde besteld. Ze was met de metro op weg naar haar werk toen de bom afging op het metrostation Maalbeek.

Eerste begrafenissen

De drie zijn de eerste slachtoffers die in Europa na de aanslagen zijn begraven. Twee dagen geleden werd een Indiër al in zijn geboorteland naar zijn laatste rustplaats gebracht. De komende dagen zullen meer mensen worden begraven die het slachtoffer zijn geworden van de aanslagen.

Daarbij kwamen op Zaventem en in Maalbeek in totaal 35 mensen om het leven, onder wie drie Nederlanders. Onder de doden zijn ook drie daders.

Er liggen nog 94 gewonden in het ziekenhuis. De Belgische Filip heeft vandaag opnieuw het ziekenhuis in Brussel bezocht. "Nu de eerste slachtoffers begraven worden, gaan de gedachten van de koning en de koningin naar de families en de nabestaanden", zei een woordvoerder achteraf. "Alsook leven zij mee met de slachtoffers die nu nog steeds voor hun leven vechten en met hun families."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl