NOS Nieuws

Kabinet: Nederland weet wél genoeg van jihadisme

Kabinet: Nederland weet wél genoeg van jihadisme

Nederland weet heel goed wat jihadisme inhoudt en doet er alles aan om terrorisme te bestrijden. Dat zeggen enkele ministers in een reactie op uitspraken van de Turkse president Erdogan.

Erdogan zei gisteren in een interview op CNN dat Nederland en België niet begrijpen waar jihadisme voor staat en te weinig doen tegen terroristische dreiging. De ministers Van der Steur, Plasterk en Koenders zeiden zich daar totaal niet in te herkennen.

Van der Steur van Veiligheid en Justitie zei dat 100.000 mensen onder zijn verantwoordelijkheid dag en nacht in touw zijn om Nederland veilig te houden. "Wij weten heel veel van terrorisme en jihadisme. We hebben het heel goed in de gaten en hebben het, voor zover dat gaat, ook goed onder controle."

Waterdicht

Ook minister Plasterk, die over de inlichtingendiensten gaat, vindt dat Nederland doet wat het redelijkerwijs kan doen. "Maar zelfs dat is nooit 100 procent waterdicht. Er kan altijd een eenling zijn die je niet in de gaten hebt."

Minister Koenders zegt dat Nederland zijn zaken goed op orde heeft. "En dat moet ook, omdat het een dreiging is die ons allen aangaat en de overheid de taak heeft om de mensen goed te beschermen."

Het interview met Erdogan ging onder meer over Ibrahim el-Bakraoui, een geradicaliseerde Belg die Turkije in juli uitzette naar Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl