Stieren Johannes, Klaas Sietse en Sjoerd opgegeten tijdens festival

De stieren Klaas Sietse, Johannes en Sjoerd Omrop Fryslân - Hayo Bootsma

De organisatie van het popfestival Welcome to the Village heeft drie jonge stieren gekocht. Bezoekers kunnen tijdens het festival het vlees van Johannes, Klaas Sietse en Sjoerd opeten. 

Bang voor negatieve reacties is de organisatie niet. De filosofie erachter is juist om dieren te kopen van een lokale boer, die hen tot de slacht goed verzorgt en lekker buiten laat lopen. 

De drie stiertjes hebben tegen de zomer een goed leven gehad en het is de bedoeling om alles van hen te gebruiken, op de hersenen na, schrijft Omrop Fryslân.

Janneke

Vorig jaar is de organisatie hiermee begonnen met koe Janneke, die geen melk meer gaf. Het initiatief zorgde toen wel voor onrust. De organisatie denkt dat ze het dit jaar beter hebben uitgelegd. 

Janneke zorgde met haar dood voor 1400 maaltijden, variërend van tournedos rossini met diervriendelijke ganzelever en zwarte truffel tot plateau kannibaal met een keur aan orgaanvlees voor de liefhebber. 

Boer Brunia

De stiertjes komen van boer Brunia uit het Friese dorp Flansum. Daar lopen de dieren negen maanden per jaar buiten in de wei. Boer Brunia is een melkboer, die niets aan stieren heeft. Normaal verkoopt hij ze op de markt, maar nu gaan ze naar Welcome to the Village. 

Het muziekfestival wordt vanaf 15 juli gehouden in Leeuwarden, maar tot die tijd lopen de stiertjes dus lekker in de wei.