De iPhone 6
NOS Nieuws

Apple lost probleem met linkjes in iOS 9.3 op

Apple heeft de problemen in iOS 9.3 met een software-update naar iOS 9.3.1 opgelost. Sinds het paasweekend klaagden veel gebruikers dat ze geen linkjes konden openen. Het probleem leek te zijn ontstaan na de update die vorige week dinsdag werd uitgegeven.

De afgelopen dagen kwamen er honderden meldingen binnen van gebruikers die in standaard-apps als Safari, Mail, Notities en iMessage geen linkjes meer kunnen openen. Het gaat bijvoorbeeld mis bij het zoeken via Google. Dat lukt prima, maar vervolgens loopt Safari vast op het moment dat Google de gebruiker wil doorsturen naar de originele pagina.

Meer problemen

De fout trof vooral gebruikers van een iPhone 6S en 6S Plus, de duurste telefoons van Apple. Maar ook eigenaren van een iPhone 6 en 5S lieten weten dat ze er last van hebben.

Door naar de instellingen-app te gaan, daar te kiezen voor algemeen en vervolgens software-update kunnen gebruikers de nieuwe versie downloaden.

De update van vorige week leidde tot meer problemen. Zo hadden eigenaren van onder meer oudere iPads moeite met het activeren van hun apparaat. Daar bracht Apple al eerder een update voor uit, al hadden sommige gebruikers er volgens iCulture alsnog last van. De sofware-update moet ook dat euvel definitief oplossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl