ANP Royal

Het dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa kreeg vanmiddag hoog bezoek. Koningin Máxima kwam langs, omdat het dorpshuis een Appeltje van Oranje heeft gewonnen.  Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds.

Dat het dorp van 1200 inwoners een belangrijke gast verwachtte, was duidelijk. Bij elk huis hing de vlag uit. De koningin kreeg een rondleiding door het dorpshuis en sprak met vrijwilligers en bewoners die regelmatig gebruik maken van de nieuwe ontmoetingsplek.

Net als in veel andere kleine dorpen, verdwenen in Nieuwer ter Aa de afgelopen jaren veel voorzieningen. Een groep bewoners startte daarom het dorpshuis, waar vrijwilligers activiteiten organiseren om mensen met elkaar in contact te brengen. In het dorpshuis zit ook een winkel, een bibliotheek en een peuterspeelzaal.

Máxima bezoekt dorpshuis in Nieuwer Ter Aa

"Iedereen kan meedoen", vertelt een vrijwilliger. "Als iemand wat ouder is en bijvoorbeeld niet meer kan autorijden, zorgen we er met een haal- en brengdienst voor dat diegene er toch bij kan zijn."

Met de Appeltjes van Oranje worden jaarlijks sociale initiatieven beloond die verschillende groepen mensen samen brengen. Het thema is dit jaar: Samen zelf doen!

15.000 euro

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door prinses Beatrix. In mei worden de appeltjes uitgereikt.

Ook MFC De Gaveborg in Oostwold en Ontmoetingscentrum De Pracht in Waalde behoren tot de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2016. 

STER reclame