ANP
NOS Sport

Geen Spelen voor Boonstra na afmelden voor Rotterdam

Miranda Boonstra heeft plaatsing voor de Olympische Spelen uit haar hoofd gezet. De 43-jarige atlete heeft een scheurtje in haar achillespees en kreeg van artsen te horen dat bij intensieve belasting het risico van een afgescheurde achillespees reëel is. Boonstra heeft zich om die reden afgemeld voor de marathon van Rotterdam en en passant een streep gezet door haar olympische missie. "Want geen Rotterdam geen Rio", zegt zij op haar eigen website.

Tijdens de marathon van Rotterdam in 2015 kreeg Boonstra in de laatste twaalf kilometer last van ernstige kramp. Na afloop kon zij door een dikke en pijnlijke hiel bijna niet meer lopen. Naderhand bleek Boonstra een blessure aan het hielbot te hebben opgelopen.

Na bijna een jaar revalideren meldde Boonstra zich vol vertrouwen bij de arts voor een controle, maar de diagnose viel danig tegen. "Er was nu een scheurtje op een andere plek", zegt de marathonloopster. "Blijkbaar had mijn lichaam de pijn uitgeschakeld. De beslissing was aan mij, maar de kans dat ik mijn achillespees zou afscheuren als ik nu een marathon zou lopen, is reëel."

Rio mag dan onhaalbaar zijn, Boonstra geeft nog niet op. "Nu dus weer uithuilen en herstellen en dan nieuwe doelen maken, want jullie zijn nog niet van mij af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl