Bij de postbode thuis werden duizenden brieven en pakketten teruggevonden Politie Noord-Nederland

Een postbode uit Eelde die ruim 16.000 poststukken achterhield, is veroordeeld tot 120 uur werkstraf, meldt RTV Drenthe. De 25-jarige vrouw werkte voor PostNL. Ze verstopte tussen 2012 en november vorig jaar duizenden pakketjes, kaarten en brieven op zolder en in haar schuur. 

De vrouw verklaarde dat ze het werk niet meer aankon na de dood van haar oma. Daarna stapelde de post zich letterlijk op in huis. 

Ontslagen

PostNL ontdekte dat er problemen waren nadat een inwoner van Eelde aangifte had gedaan omdat hij belangrijke post niet had ontvangen. Na intern onderzoek ontdekte PostNL vorig jaar zestig postzakken met onbezorgde post bij de vrouw thuis. PostNL dacht dat daarmee de zaak opgelost was. 

De postbode had echter nog 13.500 poststukken. Ze biechtte dat in november op aan haar tante, waarna ook de rest van de post werd ontdekt. De bezorgster werd ontslagen. 

Kwetsbaar

De rechtbank houdt er rekening mee dat de jonge vrouw kwetsbaar was in de jaren dat ze de post achterhield en dat het inmiddels stukken beter met haar gaat. Ze is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, waarvan 120 voorwaardelijk. 

STER reclame