FIFA beboet FC Twente voor Doyen-constructie

Teleurstelling bij de spelers van FC Twente Pro Shots

De wereldvoetbalbond FIFA heeft FC Twente een boete opgelegd van bijna 170.000 euro. De Enschedese club had een contract met de investeringsgroep Doyen en die partij kreeg zo invloed op het beleid van Twente. Dat mag niet volgens de regels van de FIFA.

Financieel geraakt

Interim-directeur Onno Jacobs reageert teleurgesteld: “We hebben zojuist kennis genomen van de uitspraak van de FIFA-tuchtcommissie. Wij zullen niet in beroep gaan en derhalve de sancties accepteren. FC Twente komt helaas opnieuw in negatieve zin in het nieuws en wordt ook opnieuw financieel geraakt. De uitspraak van de FIFA onderstreept nog eens de noodzaak om door te gaan met alle maatregelen die nodig zijn om het vertrouwen in FC Twente te herstellen.”

Eigen onderzoek

FC Twente heeft zelf ook een onderzoek ingesteld naar de transfers van de laatste jaren. De resultaten daarvan worden zeer binnenkort verwacht. En aanstaande maandag vergadert de licentiecommissie van de KNVB en die zal Twente hoogstwaarschijnlijk weer straffen met puntenaftrek omdat de jaarrekening onlangs werd ingetrokken.

De club wacht bovendien nog steeds op een financieel akkoord met enkele voormalige bestuurders. Dat akkoord is noodzakelijk voor het voortbestaan van de club. 

Overigens werd niet alleen FC Twente gestraft voor het overtreden van de transferregels. Voor soortgelijke overtredingen kregen ook het Spaanse Sevilla, Belgische St. Truiden en Braziliaanse Santos lagere boetes opgelegd door de FIFA.

STER Reclame