Apple
NOS Nieuws

Nog altijd problemen met het openen van linkjes in iOS 9.3

Vorige week dinsdag bracht Apple iOS 9.3 uit, de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem. Sindsdien kampen gebruikers wereldwijd met twee problemen. Eén daarvan is inmiddels opgelost, maar het andere, waardoor links niet kunnen worden geopend, is nog niet opgelost.

Sinds het Paasweekend melden veel mensen dat ze in iOS 9.3 niet in staat zijn om in Safari, iMessage, Mail, de Notitie-app en andere apps links te openen. De app loopt vast of crasht zelfs. Op Apple’s hulpforum zijn al honderden klachten binnengekomen.

Wat de oorzaak is, is niet duidelijk. Volgens sommige gebruikers helpt het om JavaScript (wat onder meer webpagina's interactief maakt) uit te zetten in de instellingen, waardoor links in Safari openen weer werkt. Maar bij andere apps blijft het probleem aanwezig.

Volgens 9to5Mac doet de softwarefout zich vooral voor bij gebruikers van de iPhone 6S en 6S Plus. Al zijn er ook gebruikers die het probleem melden bij hun iPhone 6 en op iOS 9.2.

Apple heeft nog niet op de problemen gereageerd en heeft ook nog geen update uitgebracht. Een gebruiker op Apple's forum zegt dat hij afgelopen donderdag heeft gesproken met iemand van de support-afdeling en dat die hem vertelde dat er binnen twee dagen een oplossing zou komen.

Apple kon tegenover de NOS nog niet reageren. Tegen 9to5Mac zegt het bedrijf dat een update onderweg is.

Meer problemen

iOS 9.3 kampte met meer problemen. Gebruikers met een iPhone 5S of ouder en een iPad Air of ouder konden na het updaten van hun telefoon of tablet het apparaat niet activeren. Dit probleem heeft Apple via een software-update inmiddels verholpen.

Het is niet de eerste keer dat er problemen ontstaan bij iOS 9. In januari crashte de Safari browser op iOS, maar ook op OS X, het besturingssysteem voor computers. Dat lag toen aan een bug in de servers van Apple.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl