Herlings: bijzonder na alle pech die ik heb gehad

Herlings: heel bijzonder om 50ste hier te winnen

Op de plek waar hij zijn eerste succes vierde, wist Jeffrey Herlings zondagmiddag ook zijn vijftigste GP-zege te grijpen. In Valkenswaard stond er afgelopen dagen geen maat op de 21-jarige Brabander, die zich in een illuster rijtje voegde.

"Dit is heel bijzonder. Zeker na alle pech die ik heb gehad", zei Herlings. "Negentien jaar heb ik nooit een blessure gehad en de laatste twee jaar enorm veel."

Wereldtitel

De afgelopen twee seizoenen verspeelde Herlings de wereldtitel door fysieke problemen. In 2014 brak hij zijn bovenbeen door een val en afgelopen jaar liep hij bij een crash een ernstige heupblessure op.

Negentien jaar heb ik nooit een blessure gehad en de laatste twee jaar enorm veel.

Jeffrey Herlings

Herlings gaf te kennen dat hij door diverse ongelukken een andere coureur is geworden. "Ik ben een paar keer goed hard gevallen en daar word je wel wat rustiger door. Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld."

Fans

In de laatste ronde hield Herlings even in en daarmee onderstreepte hij zijn onaantastbaarheid. Herlings: "Ik ben even gestopt om de fans te begroeten, want ik heb veel respect voor de mensen die hiernaartoe zijn gekomen om voor mij te juichen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl