De mannen werden mishandeld in de plaats Beni Mellal Felipe Skroski-Flickr/Creative Commons/by-nc-nd

Een van de twee homoseksuele mannen die het afgelopen weekend zwaar werden mishandeld in Marokko is veroordeeld tot twee maanden cel. Dat meldt een lokale mensenrechtenorganisatie aan de online krant HuffPost Maroc

Volgens dezelfde bron werd de man niet veroordeeld voor homoseksuele handelingen, maar voor mishandeling met verwondingen tot gevolg. De veroordeling is op basis van verklaringen van de groep mannen die het appartement in Beni Mellal waren binnengedrongen waarin de twee slachtoffers zich bevonden. 

In een video die dit weekend online verscheen is te zien hoe de groep de twee naakte en bebloede mannen zwaar mishandelt. De slachtoffers werden vervolgens gearresteerd, maar één van hen wist te ontkomen. De ander werd vandaag voorgeleid in de rechtbank van Beni Mellal.

Daders vrijuit

Op sociale media spreken Marokkanen hun afschuw uit over de mishandeling. Verschillende mensenrechtenorganisaties roepen de autoriteiten op om de twee mannen niet te vervolgen. De mannen die de twee mishandelden, gaan vooralsnog vrijuit.

Homoseksuele handelingen zijn verboden in Marokko. Er staat een straf op van maximaal drie jaar. Vandaag werd bekend dat de Spaanse enclave Melilla sinds begin 2015 asiel heeft verleend aan in totaal 77 homoseksuelen uit Marokko.

STER reclame