Vijftigste GP-zege brengt Herlings in illuster rijtje

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herlings schaart zich in illuster rijtje met vijftigste GP-zege

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft na de eerste ook de tweede manche bij de Grand Prix van Europa in Valkenswaard gewonnen. Hiermee pakte hij de dagzege en staat de Brabander nu op vijftig gewonnen GP's. Op de eeuwige ranglijst komt hij op gelijke hoogte met de Belg Joël Robert en hoeft hij nog maar drie coureurs voor zich te dulden.

Herlings' Belgische trainer Joël Smets is de volgende op de lijst met 57 zeges. De Italiaan Antonio Cairoli (74) en de Belg Stefan Everts (101) zijn voorlopig ver weg voor de 21-jarige Herlings.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herlings: heel bijzonder om 50ste hier te winnen

Herlings won zijn eerste Grand Prix in 2010, toevalligerwijs ook in Valkenswaard.  Dat Herlings zijn vijftigste zege in Noord-Brabant pakt, is overigens geen verrassing. Zeven maal verscheen hij aan de start in Valkenswaard en zeven maal won hij beide manches.

Door de zege gaat tweevoudig wereldkampioen Herlings nog steviger aan kop in het algemeen klassement van de MX2-klasse. Herlings was bij de GP's van Qatar en Thailand ook al twee keer de snelste.

Meeste GP-zeges

CoureurZeges
Stefan Everts (BEL)101
Antonio Cairoli (ITA)*74
Joël Smets (BEL)57
Joël Robert (BEL)50
Jeffrey Herlings (NED)*50
* nog actief
1/5Stefan Everts, hier in 2006, kwam in totaal tot 101 zeges AFP
2/5Antonio Cairoli, hier in 2010, kwam in totaal tot 74 zeges ANP
3/5Joël Smets, hier in 2000, kwam in totaal tot 57 zeges ANP
4/5Joël Robert, hier in 1967, kwam in totaal tot 50 zeges ANP
5/5Jeffrey Herlings pakte in Valkenswaard zijn vijftigste zege Pro Shots

STER Reclame