Motoren in het wielerpeloton
NOS Wielrennen

Wielrennersbond eist opheldering na dood Demoitié

De internationale vereniging van profwielrenners (Cyclistes Professionnels Associés, CPA) eist opheldering na het fatale ongeval van de Belg Antoine Demoitié in Gent-Wevelgem.

"Op het moment van treurnis en rouw om het overlijden van Antoine willen we geen controverse creëren, maar we voelen zoveel frustratie. We hebben altijd gesteld dat de veiligheid van de renners op de eerste plaats moet komen", stelt de CPA bij monde van voorzitter Gianni Bugno.

"Ik wil niemand beschuldigen, maar iedereen laten nadenken over de verantwoordelijkheid die we hebben om de aandacht, het bewustzijn en de controle over veiligheidsmaatregelen bij elke race op hoog niveau te houden."

Niets veranderd

Het is niet voor het eerst dat Bugno namens de rennersbond oproept tot meer veiligheid. Ook in september 2015 liet de oud-wereldkampioen van zich horen nadat Peter Sagan tijdens de Vuelta van de fiets werd gereden. Toen riep Bugno de internationale wielerunie UCI op tot maatregelen om "eindelijk een einde te maken aan deze bloedbaden".

Kamikaze-acties maken topwedstrijden onveilig

UCI betuigt deelneming

Intussen heeft de UCI-voorzitter Brian Cookson zijn deelneming betuigd met de nabestaanden van Demoitié. "Antoine zal vreselijk gemist worden", schrijft Cookson op de website vande UCI. "Onze gedachten zijn bij familie, vrienden en team."

Ook zegt de UCI volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek naar het ongeval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl