Iker Casillas in het shirt van Spanje Pro Shots

De Spaanse keeper Iker Casillas heeft er weer een record bij. Casillas stond in het oefenduel tegen Roemenië (0-0) onder de lat en speelde zijn 166ste interland. Dat is er een meer dan de Let Vitalijs Astafjevs, die op 165 bleef steken.

Casillas debuteerde als 19-jarige op 3 juni 2000 in het vriendschappelijke duel met Zweden en speelde voor Spanje op vier WK's en drie EK's. Hij werd twee keer Europees kampioen (2008, 2012) en een keer wereldkampioen. Dat gebeurde in 2010 toen Nederland in de finale werd verslagen. In die finale speelde Casillas een Spaanse heldenrol door met zijn teen een inzet van Arjen Robben te keren.

De teen van Iker Casillas voorkomt een doelpunt van Arjen Robben EPA

Op mondiaal niveau moet de keeper nog wel even doorvoetballen om ook dat het record in handen te krijgen. De Egyptenaar Ahmed Hassan voert die lijst nu aan, met 184 interlands. En ook in Europa kan Casillas niet op zijn lauweren gaan rusten, want de Italiaanse keeper Gianluigi Buffon heeft inmiddels 155 'caps' op zijn naam staan.  

Champions League

De 34-jarige Spanjaard, die tegenwoordig uitkomt voor FC Porto, geldt overigens ook in de Champions League als recordhouder met 157 wedstrijden. Het leeuwendeel daarvan speelde hij voor Real Madrid. 

In Champions League-verband heeft Casillas iets meer lucht: hij staat meer dan 30 wedstrijden voor op de eerste nog actieve voetballer, Cristiano Ronaldo.

STER reclame