Wielerwereld reageert geschokt en boos op overlijden Demoitié

De wielerwereld reageert geschokt op het overlijden van wielrenner Antoine Demoitié. De 25-jarige Belg overleed in een ziekenhuis in Lille aan zijn verwondingen, nadat hij in Gent-Wevelgem na een val werd aangereden door een motor.

Talloze renners betuigden hun medeleven. Ook is er verontwaardiging over de veiligheid van de renners.

Sep Vanmarcke, die als tweede eindigde in de koers achter winnaar Peter Sagan, twitterde: "Plots is een tweede plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws. Rust zacht Antoine Demoitié. Veel sterkte aan allen".

Bram Tankink, Vanmarckes ploeggenoot bij Lotto-Jumbo en zondag veelvuldig te zien in de voorhoede van Gent-Wevelgem, bracht zijn gevoelens onder woorden in een indringend gedicht.

Daarna volgden vele renners, oud-renners en ploegleiders, onder wie Alberto Contador, Bauke Mollema, Johnny Hoogerland, Wout Poels, Johan Bruyneel, Sebastian Langeveld, Frans Maassen, Koen de Kort en Thomas de Gendt.

Discussie

Ook worden vraagtekens geplaatst bij het rijgedrag van motorrijders in wielerkoersen. "Is dit trieste nieuws het keerpunt? UCI, alstublieft, de renners hebben je nu nodig", riep de Australiër Rogers de internationale wielrenunie op in actie te komen.

Eerder dit jaar werden Stig Broeckx en Danilo Wyss aangereden door een motor tijdens een wedstrijd. Vorig jaar dreigde wielerploeg Tinkoff uit de Ronde van Spanje te stappen, nadat Peter Sagan en Sérgio Paulinho waren aangereden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl