1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Drukte in Amsterdam voor foto van Marokkaanse koning

Koning Marokko ontmoet veel fans in Nederland

Veel mensen hebben vandaag nog geprobeerd een foto te maken van koning Mohammed VI van Marokko. Dat leidde tot grote drukte en hysterische taferelen in de Amsterdamse binnenstad, waar hij logeert.

Tientallen fans stonden bij het Waldorf Astoria Hotel te wachten op de koning. Mohammed VI liet ze niet in de kou staan. Zijn personeel deelde thee en koekjes uit aan de menigte.

Er was weinig bekend over de duur van het privébezoek en de agenda van de koning. Waarschijnlijk is hij vandaag weer vertrokken. Eerder op de dag was de koning nog gesignaleerd in de Keukenhof.

Daar werd hij rondgeleid door de chauffeur van zijn gehuurde limousine. "Het is een zeer vriendelijke man", vertelt de chauffeur tegen AT5. "Hij wil graag praten met normale burgers en wil met iedereen op de foto. Het is echt een koning van deze tijd."

Soufiane Elbahri/MS Bronwater
Koning Mohammed VI in twee verschillende gedaantes in Amsterdam

Gisteren dook hij ook al meermalen op in Amsterdam. Hij droeg toen alledaagse kleding om niet op te vallen tussen de toeristen. Toen hij toch werd herkend, nam hij alle tijd om op de foto te gaan met fans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl