Antoine Demoitié
NOS Wielrennen

Belgische renner in kritieke toestand na incident met motor

De 25-jarige Belgische wielrenner Antoine Demoitié verkeert in een kritieke toestand na een ongeluk in Gent-Wevelgem. Hij kwam na 150 kilometer koers samen met vier anderen ten val en werd daarna aangereden door een motor.

Demoitié wordt in een ziekenhuis in Lille in een kunstmatige coma gehouden. Zijn ploeg Team Wanty-Gobert liet op Twitter weten dat zijn familie bij hem is.

"De valpartij gebeurde vlak voor de motor van een commissaris van de Belgische bond", laat koersdirecteur Frank Hoste weten. "De bestuurder probeerde uit te wijken en daarbij viel de motor op een van de renners. Voor zover wij kunnen inschatten, is het niet de schuld van de motard."

De aanwezigheid van het groot aantal motoren en volgauto's in wielerkoersen zorgt al enige tijd voor discussie. Onlangs werden Stig Broeckx en Danilo Wyss aangereden tijdens een wedstrijd. Vorig jaar dreigde Tinkoff uit de Vuelta te stappen, nadat Peter Sagan en Sérgio Paulinho waren aangereden.

Demoitié is een sprinter en won in zijn loopbaan één koers: in 2014 was hij de beste in Tour de Finistère. Vorig jaar werd hij tweede in de GP Stad Zottegem en Handzame Classic.

Dramatisch weekend

Het is al de tweede keer dit weekend dat België wordt opgeschrikt met dramatisch wielernieuws. Gisteren werd de 22-jarige Daan Myngheer bij het Critérium International getroffen door een hartaanval en ook hij ligt in coma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl