65 doden door zelfmoordaanslag in Pakistaans park

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zelfmoordaanslag in Pakistan: minstens zestig doden

Bij een explosie in een park in de Pakistaanse stad Lahore zijn volgens officiële cijfers 65 mensen omgekomen. Meer dan 300 mensen zijn gewond geraakt.

Een afsplitsing van de Taliban, Jamaat-ul-Ahrar, zegt verantwoordelijk te zijn voor de bomaanslag. In de deelstaat Punjab zijn drie dagen van rouw afgekondigd.

Volgens de politie zit er een zelfmoordterrorist achter de ontploffing in het park Gulshan-i-Iqbal. Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen. De aanslag vond plaats bij een speeltuintje. In het park waren veel christenen die Pasen vierden. 

De gewonden zijn naar zes ziekenhuizen in Lahore gebracht. De autoriteiten van Punjab hebben de bevolking gevraagd bloed te doneren voor de gewonden. Veel gewonden zouden in kritieke toestand verkeren.

Laffe daad

Een woordvoerder van Jamaat-ul-Ahrar zegt dat de kleine christelijke minderheid in Pakistan het doelwit was. "We willen de boodschap sturen aan premier Sharif dat we in Lahore zijn. Hij kan doen wat hij wil maar het lukt hem niet ons te stoppen. Onze zelfmoordenaars zullen doorgaan met deze acties", zegt een woordvoerder tegen het persbureau Reuters.

De VS heeft de aanslag in Lahore scherp veroordeeld en noemt het een laffe daad. 

STER Reclame