AFP
NOS Nieuws

Ophef door gerucht bij grens Idomeni

Bij het vluchtelingenkamp bij Idomeni, aan de Grieks-Macedonische grens, hebben honderden migranten gedemonstreerd. Ze eisten dat Macedonië zijn grens opent, zodat zij verder kunnen reizen naar West-Europa.

Het gerucht ging onder de vluchtelingen dat Duitsland duizenden mensen op wil nemen. De migranten, opgejut door activisten, pakten snel hun spullen en trokken naar de grens. Daar kwam het tot schermutselingen.

De Griekse politie stelde zich op tussen de menigte en het grenshek. Met luidsprekers werd in het Arabisch en Farsi omgeroepen dat de geruchten niet kloppen en dat de grens dicht blijft. Aan de andere kant van het hek stond de Macedonische politie klaar, mochten er vluchtelingen doorbreken.

Doorvoercentra

In het geïmproviseerde kamp bij Idomeni verblijven zo'n 11.500 vluchtelingen. Ze mogen Macedonië niet binnen en zitten vast in Griekenland.

De Griekse regering wil dat het kamp komende maand wordt opgedoekt. De vluchtelingen zouden dan worden onderbracht in de doorvoercentra die in heel Griekenland worden opgezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl