Een spandoek van Johan Cruijff tijdens de oefeninterland tegen Frankrijk
NOS Voetbal

Ook op Wembley groots eerbetoon aan Cruijff

De Engelse voetbalbond (FA) wil Johan Cruijff dinsdag tijdens het oefenduel Nederland-Engeland een passend afscheid geven.

Bij de opkomst van de spelers worden grote afbeeldingen van Cruijff getoond en in de veertiende minuut gebeurt dat opnieuw. Het duel wordt niet stilgelegd, maar de FA verwacht dat de supporters - met 80.000 toeschouwers is het stadion uitverkocht - minutenlang een staande ovatie zullen geven.

De FA tast diep in de buidel voor het afscheid. Zo heeft de voetbalbond honderdduizend programmaboekjes opnieuw laten drukken. In de eerste versie stond een interview met Ronald Koeman over de toen nog levende Cruijff. In de editie die nu klaarligt, staat een aangepast interview met de trainer van Southampton.

Grote successen op Wembley

Wembley is het stadion waar Cruijff als speler in 1971 zijn eerste Europa Cup I won tegen Panathinaikos (2-0). In 1992, als trainer van FC Barcelona, won hij de Cup met de Grote Oren in hetzelfde stadion. In de finale werd Sampdoria door een doelpunt van Ronald Koeman met 1-0 verslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl