Twee kinderen steken kaarsen op in de bloemenzee op het Beursplein Reuters

Een grote manifestatie die morgen zou worden gehouden op het Beursplein in Brussel om de slachtoffers van de aanslagen te herdenken is afgelast. De organisatie heeft besloten de "Mars tegen Angst" niet te laten doorgaan na een oproep van minister Jan Jambon van Binnenlandse Zaken en burgemeester Mayeur van Brussel. 

Die wezen erop dat de politie mensen nodig heeft voor het onderzoek naar de aanslagen. Agenten zouden dus niet beschikbaar zijn voor beveiliging van de betoging, waar ongeveer 5000 mensen werden verwacht onder wie nabestaanden van de slachtoffers.

Twee vrouwen rouwen vanmiddag op het Beursplein in Brussel Reuters

Nog 101 slachtoffers van de aanslagen in Brussel liggen in het ziekenhuis. Ze zijn verdeeld over 33 ziekenhuizen in België en Frankrijk. Bij de aanslagen op de luchthaven en de metro kwamen 31 mensen om het leven. Drie van hen zijn daders, heeft het Belgische crisiscentrum bekendgemaakt.

Van de 28 slachtoffers zijn er nu 24 geïdentificeerd. Volgens de Belgische autoriteiten zijn er tot nu toe acht verschillende nationaliteiten. Het identificeren van de slachtoffers gaat niet gemakkelijk; alleen visuele herkenning was in veel gevallen niet voldoende om 100 procent zeker te zijn van de identiteit.

Minister wil morgen geen herdenkingsbijeenkomst in Brussel

Het vliegveld Zaventem heeft een aparte pagina op zijn website geopend waar mensen terecht kunnen voor informatie over hun bagage en auto. Koffers die op sommige plekken op het vliegveld achterbleven kunnen worden opgehaald, maar een deel is nog niet beschikbaar. Auto's worden alleen op vaste tijdstippen dit weekend vrijgegeven.

STER reclame