NOS NieuwsAangepast

Recordjaar voor vliegveld Weeze

Het Duitse vliegveld Weeze heeft een recordjaar achter de rug. Vorig jaar vlogen bijna 2,9 miljoen reizigers van of naar de luchthaven, net over de grens bij Nijmegen. Dat is een stijging van 21 procent.

Vooral bij Nederlanders is het vliegveld populair. Ruim de helft van alle reizigers kwam uit Nederland. Volgens de luchthaven komt de stijging van het aantal reizigers doordat de prijsvechters RyanAir en Wizz Air steeds vaker vanaf Weeze vliegen. Ook boeken Nederlandse en Duitse reisorganisaties meer vakanties via het vliegveld.

Vliegtaks

Voor dit jaar zijn de verwachtingen somber, vanwege de invoering van vliegtaks in Duitsland. Sinds 1 januari moeten passagiers bovenop de ticketprijs een taks van acht euro betalen voor vluchten tot 2500 kilometer. Voor vluchten tot 6000 kilometer is de taks 25 euro.

De Ierse lowcost-carrier RyanAir heeft vanwege de vliegtaks een forse vermindering van het aantal vluchten vanaf Weeze aangekondigd. Vanaf maart schrapt RyanAir 84 vluchten per week. De luchtvaartmaatschappij zal daardoor zo'n 700.000 mensen minder van en naar Weeze vervoeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl