De Marokkaanse koning Mohammed VI is op bezoek in Nederland. Gisteren kwam het staatshoofd aan op Schiphol. Het gaat om een privébezoek.

De koning liep gisteravond door de binnenstad van Amsterdam. Op Facebook zijn foto's geplaatst waar hij met jongeren op staat. Hij draagt een trui, jeans en een muts. 

Overdag dook de koning opnieuw op in de stad. Onder andere op het Museumplein. Ook nu liep hij in alledaagse kleren, waardoor het lang niet iedereen opviel dat er een koning door de stad liep. Bij het vertrek vanuit zijn hotel naar de stad werd hij wel door flink wat mensen opgewacht die met hem op de foto wilden.

Snel even op de foto met Mohammed VI

De koning maakt een rondreis door Europa. De afgelopen dagen bezocht hij onder meer Rusland, Tsjechië en Hongarije. Ook daar ging koning Mohammed veelvuldig met mensen op de foto.

Of de koning tijdens zijn bezoek ook officiële afspraken heeft, is niet bekend. Nederland heeft recentelijk het verdrag met Marokko over het doorbetalen van uitkeringen aan mensen in Marokko opgezegd

Vanaf mei leiden Nederland en Marokko samen een internationaal netwerk tegen terrorisme, het Global Counter Terrorism Forum. 

Zoals de Marokkanen hun koning beter kennen EPA

STER reclame