NOS Voetbal

Indrukwekkende minuut voor Cruijff bij Oranje

Indrukwekkend eerbetoon aan Cruijff in Arena

In de veertiende minuut van de oefeninterland tussen Oranje en Frankrijk is stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. Scheidsrechter Felix Zwayer legde de wedstrijd in de Amsterdam Arena een minuut stil in nagedachtenis aan de 48-voudig international. De Franse ploeg stond op dat moment al met 2-0 voor.

Het was heel even muisstil in de Arena, al snel volgde een ovationeel applaus voor de bekendste voetballer die ooit het shirt van Oranje heeft gedragen.

Hoewel er voor het duel ook een moment van stilte was voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel staat bijna alles rond de oefeninterland in het teken van Cruijff. Concertzaal Ziggo Dome, gelegen tegenover de Arena, is voor de gelegenheid helemaal oranje verlicht met nummer veertien. In de etalage van de fanshop van Ajax in het stadion hangen shirts met nummer veertien. Voor de luifel liggen bossen bloemen en branden kaarsjes.

Volgende week staat er weer een eerbetoon aan Cruijff in de Arena op het programma als Ajax voor eigen publiek tegen PEC Zwolle speelt. FC Barcelona staat volgende week zaterdag tijdens de kraker tegen Real Madrid uitgebreid stil bij de succesvolle oud-speler en trainer van de Spaanse topclub.

  • NOS
    De Ziggo Dome herdenkt Johan Cruijff
  • ANP
    Jeugdige supporter denkt aan overleden Johan Cruijff

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl