Jerson Cabral in het shirt van FC Twente
NOS Voetbal

FC Twente ontmantelt selectie

FC Twente heeft zeven spelers laten weten dat hun aflopende contract formeel is opgezegd. Het gaat om Robbert Schilder, Jerson Cabral, Giorgos Katsikas, Bruno Uvini, Thomas Agyepong, Stefan Thesker en Oskar Zawada.

Betaald voetbalclubs moeten volgens CAO-bepalingen voor 1 april spelers met een aflopend contract laten weten of ze mogen blijven. Ook de contracten van de verhuurde Felitciano Zschusschen en Daniel Fernandes zijn formeel opgezegd.

Onzekere toekomst

Maar technisch directeur Ted van Leeuwen geeft toe dat ook de onzekere toekomst van de club een rol speelt. "We weten bij wijze van spreken nog niet eens in welke divisie we volgend seizoen spelen. Er zijn nog zoveel onzekerheden. Enkele contracten zijn ook afgesloten in een financieel andere tijd."

Van Leeuwen benadrukt dat er altijd nog een contractverlenging aan de zeven spelers kan worden aangeboden. "Maar ze kunnen ook om zich heen gaan kijken."

Van de spelers met een doorlopend contract is het zeer waarschijnlijk dat Hakim Ziyech, Kamohelo Mokotjo en Felipe Gutiérrez worden verkocht om de schuldenlast van Twente te verlichten.

Aanvoerder Hakim Ziyech viert een van zijn treffers voor FC Twente

Puntenaftrek

Op 4 april vergadert de licentiecommissie van de KNVB over de financiële positie van FC Twente. Dan krijgen de Enschedeërs waarschijnlijk voor de derde keer puntenaftrek aan de broek.

Ook is er nog steeds geen akkoord met de ex-bestuursleden (o.a. Joop Munsterman en Aldo van der Laan) over een crediteurenakkoord, waardoor de toekomst van betaald voetbal in Enschede aan een zijden draadje hangt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl