Op sociale media zijn acties gestart om de Arena in Amsterdam om te dopen in Johan Cruijff Stadion of Johan Cruijff Arena
NOS Nieuws

Gemeente Amsterdam wil Arena vernoemen naar Cruijff

De gemeente Amsterdam steunt het idee om de Arena, het stadion van Ajax, te vernoemen naar de overleden voetballegende Johan Cruijff. Volgens wethouder Van der Burg zal de gemeente zich sterk maken voor een naamswijziging.

Sinds het overlijden van Cruijff gaan op sociale media veel stemmen op om de Arena om te dopen in de 'Johan Cruijff Arena' of het 'Johan Cruijff Stadion'.

Bij RTL Late Night ging Van der Burg in op die suggestie. Hij zei dat hij het voorstel voor een naamswijziging heeft besproken met burgemeester Van der Laan. "Wij kwamen tot de conclusie dat we dit maar eens moeten gaan doen."

Volgens mij worden we gesteund door 837.000 Amsterdammers.

Wethouder Eric van der Burg

De wethouder benadrukte dat het plan moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders, die samen eigenaar zijn van het stadion. De gemeente Amsterdam bezit een deel van de aandelen van Ajax.

Van der Burg denkt dat de gemeente een goede kans maakt om de naamswijziging te realiseren. "Volgens mij worden we gesteund door 837.000 Amsterdammers. We hebben goede argumenten om de andere aandeelhouders te overtuigen."

Ajax-directeur Edwin van der Sar wilde gisteren nog niet speculeren over een nieuwe naam voor de Arena. "Daar zijn we nog niet mee bezig geweest", zei hij. "We houden alle opties open."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl