Leo Beenhakker en Johan Cruijff ANP

Beenhakker: geen gelukkige actie van Johan

time icon

Leo Beenhakker is voor altijd verbonden aan Johan Cruijff door de beelden waarbij de legendarische nummer 14 in 1980 vanaf de tribune komt afdalen en naast de trainer van Ajax plaatsneemt in de dug-out om te vertellen wat er beter moet.

Ajax staat dan met 3-1 achter tegen FC Twente, maar wint nog met 5-3. "Ik moest Tscheu La Ling eruit halen van hem. Ik liet hem echter staan en Ling scoorde nog twee keer en gaf een assist. Maar Johan mag alle eer hebben..."

Beenhakker over overlijden Cruijff

De twee kwamen elkaar vroeger regelmatig tegen als de trainers van Real Madrid en Barcelona.

Ook Beenhakker schrok vandaag van het overlijden van Cruijff. "Het is een open deur, maar uiteraard. Ik werd gebeld door De Wereld Draait Door. Ik wist nog van niks, het was erg schrikken."

Beenhakker en Cruijff kwamen elkaar vaak tegen, als coach van Real Madrid en Barcelona. "Onze laatste contacten stammen ook uit die periode, eind jaren 80, begin jaren 90. In Madrid hadden ze veel respect voor hem."

Toch nog even over het dug-out-moment: "Ik heb dat nooit begrepen. Het was geen gelukkige actie van hem. Dat heeft hij naderhand ook toegegeven. En dat viel niet mee voor hem."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1980: Cruijff zit naast Beenhakker

STER Reclame