NOS VoetbalAangepast

Zussen bij herdenking: wij hebben nog met Cruijff gevoetbald

Enkele tientallen Ajax-fans hebben zich vanavond verzameld bij het Olympisch Stadion in Amsterdam om Johan Cruijff te herdenken. "Ik was in shock toen ik het hoorde. Ik dacht dit kan niet waar zijn", zei een van hen.

De supporters kwamen samen bij het standbeeld van Cruijff voor het stadion, dat voor de gelegenheid een Ajax-sjaal om had gekregen. Bij het beeld werden bloemen neergelegd en vuurwerk afgestoken.

'We stonden op doel, tussen de jassen'

Twee zussen vertellen dat ze nog met Cruijff hebben gespeeld. "Wij komen uit Betondorp, dus als kleine kinderen hebben wij met hem gevoetbald. Nou ja, voetballen mochten we niet. We stonden op doel, tussen de jassen."

Maar er zijn ook jonge supporters naar het Olympisch Stadion gekomen. "Ik heb niet getwijfeld of ik hierheen moest komen. Dit is voor Johan alleen, hij heeft zo'n ongelooflijke impact gehad", zegt een van hen. "Ik ken hem vooral van de tv-beelden, maar als je opgroeit met Ajax, dan groei je op met Cruijff."

Bloemen bij het beeld van Cruijff

Sander Huisman van supportersvereniging AFCA noemt het een trieste dag "voor Ajax, voor het Nederlandse voetbal". Hij gaat in op de vraag of de Amsterdam ArenA naar Cruijff moet worden vernoemd. "Ja graag, honderd procent. Volgens mij gaat de directie erover nadenken, maar wat ons betreft gaat het het Johan Cruijff-stadion heten."

Hoe het stadion op dat moment ook heet, supporters kunnen er zaterdag naartoe komen om een condoleanceregister te ondertekenen. Bij het ouderlijk huis van Cruijff in de Akkerstraat in Betondorp zijn donderdagmiddag al veel bloemen neergelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl