AFP
NOS Voetbal

Ook Van Gaal rouwt om 'absolute legende Cruijff'

Ook Louis van Gaal, de manager van Manchester United, heeft verslagen gereageerd op het overlijden van de beste Nederlandse voetballer aller tijden.

"Het is een trieste dag voor de voetbalwereld. We hebben een absolute legende verloren. Mijn gedachten zijn bij Johans familie en vrienden." Van Gaal trad bij Ajax en bij Barcelona als trainer in de voetsporen van Cruijff. Maar ze stonden niet bekend als grote vrienden.

Van Gaals keeperstrainer bij United, Frans Hoek, twitterde: "Johan bedankt voor alles."

Mede omdat Cruijffs zoon ooit in Manchester speelde, pakt United flink uit met het overlijden van de legendarische nummer 14. Naast Memphis Depay en oud-United-spelers Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij komt ook sir Bobby Charlton aan het woord op de clubwebsite.

"Ik ben er trots op dat ik hem kende", zegt de ambassadeur van United. "Hij was een van de beste die ik gezien heb. En altijd positief. Hij hield van het voetbal."

Depay: "Laatst zei iemand tegen me: als ik in het buitenland ben en zeg dat ik Nederlander ben, is dat het land van Johan Cruijff. Dat zal altijd zo blijven."

Van Nistelrooij twitterde: "Bedankt voor alles dat je ons hebt gegeven."

En Robin van Persie laat weten: "De beste die er was en de beste die er ooit zal zijn! De man die ons spel heeft veranderd. Je bent een enorme inspiratie voor me geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl