mora

De Canadese frietfabrikant McCain mag de Tilburgse snackmaker Van Geloven overnemen. Van Geloven is vooral bekend van Mora. 

De Autoriteit Consument en Markt heeft vastgesteld dat de twee partijen samen niet te veel macht krijgen op de snackmarkt. 

Begin deze maand maakten de twee bekend dat McCain een meerderheidsbelang in Van Geloven wil. Hoeveel er betaald wordt, is niet bekendgemaakt. 

Van Geloven is nu nog volledig in handen van de Britse investeringsmaatschappij Towerbrook Capital. Die houdt een minderheidsbelang. 

Kroket, frikandel, bamihap

Naast Mora is Van Geloven eigenaar van satémerk Hebro, kroketmerk De Bourgondiër en horecaleveranciers Van Lieshout Snacks (gespecialiseerd in frikandellen), Welten Snacks (bami- en nasihap) en Ad van Geloven (kroketten). Het bedrijf maakt ook veel van de huismerksnacks voor supermarkten. 

Van Geloven hoopt door de deal te groeien in Europa, want McCain heeft een uitgebreid distributienetwerk. Samen hopen ze ook Europees marktleider in diepvriessnacks te worden.

McCain is de grootste fabrikant van diepvries-aardappelproducten ter wereld. De frites en andere aardappelproducten van het bedrijf worden in meer dan 160 landen verkocht.

STER reclame