Ongeregeldheden op het stationplein in Keulen tijdens de jaarwisseling EPA

In Keulen is de eerste verdachte aangeklaagd in verband met aanranding tijdens Oud en Nieuw. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. 

Het gaat om een 26-jarige Algerijn, die samen met tien andere mannen een vrouw in het station omsingelde, betastte en haar mobiele telefoon heeft gestolen. Hij wordt verdacht van aanranding en diefstal. Wanneer zijn proces begint, staat nog niet vast.

Diefstal

Tot nu toe zijn er voor de gebeurtenissen tijdens Oud en Nieuw drie daders veroordeeld wegens diefstal. Zij kregen voorwaardelijke straffen, nadat ze al twee maanden vast hadden gezeten. 

Aanranding is vaak moeilijk te bewijzen, omdat het in groepsverband gebeurde en het slachtoffer moeilijk de dader aan kon wijzen. Welke bewijzen de openbaar aanklager tegen deze eerste verdachte heeft, is nog niet duidelijk.

Bij de politie in Keulen zijn inmiddels 1100 aangiften binnengekomen die te maken hebben met Oud en Nieuw, waarvan 480 voor aanranding en enkele van verkrachting.

In totaal zijn er 120 verdachten in beeld, nog niet allemaal aangeklaagd. De meeste van hen zijn van Algerijnse of Marokkaanse afkomst.   

STER reclame