Michael van Praag
NOS Voetbal

Van Praag: Johan had altijd een frisse kijk op het voetbal

"Je weet dat het kan gebeuren, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan", reageert KNVB-voorzitter Michael van Praag. "Voor de familie is het verschrikkelijk, maar ook voor ons allemaal. Zijn betekenis voor het voetbal is enorm groot geweest."

Van Praag was al bevriend met Cruijff vanaf zijn zeventiende. "We zijn nog wel eens met z'n tweeën in de auto naar Londen op vakantie geweest", aldus Van Praag. Johan was iemand die altijd een frisse nieuwe kijk op het voetbal had. Voor velen soms zelfs een niet te bevatten kijk. Maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Hij ging altijd door. Johan was een winnaar."

Pilletje

Van Praag denkt nog even terug aan het moment waarop Cruijff bekendmaakte dat hij ziek was. "Dat was bij een vergadering van zijn foundation. Hij zei dat hij een beetje last had, maar dat het met een pilletje wel weer goed zou komen. De laatste paar maanden kwam hij niet meer. Een maand geleden hoorden we van zijn dochter dat hij overal uitzaaiingen had. Dan weet je dat het einde verhaal is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl