Meerdere ambulances kwamen naar zwembad De Houtzagerij
NOS Nieuws

Haags bad dicht na onwel worden zwemsters

Zwembad de Houtzagerij in Den Haag blijft de komende dag op last van de gemeente dicht. Dat is besloten omdat de afgelopen avond voor de tweede keer deze maand badgasten onwel zijn geworden. De gemeente wil de oorzaak onderzoeken.

Er waren zo'n zestig vrouwen in het bad voor een vrouwenzwemavond. Twaalf van hen werden op een gegeven moment niet lekker, zegt een woordvoerder van de brandweer. Meerdere ambulances rukten uit. Een van de vrouwen is naar een ziekenhuis gebracht.

Metingen van de brandweer brachten geen opheldering over de oorzaak van de onwelwordingen. Morgen wordt het zwembad dicht gehouden om meer gespecialiseerd onderzoek te doen.

Begin deze maand raakten in hetzelfde zwembad ook al tientallen kinderen onwel na het schoolzwemmen. Ze werden na het zwemmen misselijk en sommige kinderen moesten overgeven.

De vorige keer werden in het bloed van enkele kinderen licht verhoogde waarden koolmonoxide gevonden, maar nu hebben CO-metingen niets vreemds opgeleverd, zegt de brandweerwoordvoerder. "Maar we houden wel rekening met een verband tussen beide incidenten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl