George Hilton Wikimedia Commons

Braziliaanse minister van Sport stapt op, vlak voor de Spelen

time icon

De Braziliaanse minister van Sport, George Hilton, is afgetreden. Hij probeerde vorige week nog een vertrek af te wenden, omdat over vijf maanden in Rio de Olympische Spelen worden gehouden en die 'klus' had hij graag willen afmaken.

De 44-jarige Hilton slaagde erin om aan te blijven als minister door uit zijn partij te stappen, de kleine centrum-rechtse partij PRB. Die regeringspartij zegde vorige week het vertrouwen in president Rousseff op en liet weten te willen meewerken aan een afzettingsprocedure.

Hilton was de enige PRB'er in het kabinet. Hij stapte over naar een andere partij, maar inmiddels is de ruzie tussen de PRB en Rousseff bijgelegd en dat heeft Hilton genekt, meldt een Braziliaanse krant. 

Corruptie

Hilton wordt opgevolgd door Ricardo Leyser, een topambtenaar die al tijden nauw betrokken was bij het voorbereiden van de Olympische Spelen.

In de Braziliaanse politiek is het al tijden crisis. Veel Brazilianen zijn er woedend over dat president Dilma Rousseff haar voorganger en oud-president Lula heeft benoemd tot haar stafchef. Zo kan hij vervolging in een grote corruptiezaak ontlopen.

STER Reclame