ANP

Vanaf vandaag zijn winkels van de failliete warenhuisketen V&D open voor de liquidatieverkoop. De keten ging eind vorig jaar failliet en sloot ruim een maand geleden de deuren. Om zoveel mogelijk voorraden nog kwijt te raken gaan de winkels gedurende een aantal weken voor het laatst open.

Van de 62 winkels gaan er vandaag 25 open en morgen nog eens 25. De laatste 12 openen op vrijdag de deuren. De winkels blijven gedurende een aantal weken open en gaan dan tussen 13 en 24 april achter elkaar weer dicht.

Personeel

Voor een deel staan er vandaag weer oud-V&D-medewerkers in de winkels. In ieder geval de oud-bedrijfsleiders zijn gevraagd. Voor het verkooppersoneel geldt dat ook, maar er zal ook gebruik worden gemaakt van andere uitzendkrachten. Niet iedereen had er zin in om weer voor even aan de slag te gaan bij de keten.

Veel medewerkers van V&D zijn werkloos geworden. Uit cijfers van het UWV blijkt dat ruim de helft van de 8.500 medewerkers van V&D- en de La Place-vestigingen in de warenhuizen de WW is ingestroomd. De rest heeft al een nieuwe baan of had een bijbaan bij de keten.

In totaal zaten in februari 14.200 mensen vanuit het grootwinkelbedrijf in de WW. Dat is een toename van ruim een kwart ten opzichte van een maand eerder.

STER reclame