De foto van de verdachten
NOS NieuwsAangepast

Politie verspreidt opsporingsbericht verdachte aanslag Zaventem

De Belgische politie heeft een opsporingsbericht verspreid van een van de verdachten van de aanslag op de luchthaven Zaventem. Hij loopt achter een bagagekarretje en draagt een lichtgekleurde jas en een zwart hoedje.

Eerder verspreidden Belgische media al een foto van de drie vermoedelijke daders van de aanslagen, waarvan de verantwoordelijkheid is opgeëist door Islamitische Staat. Ze lopen alle drie met een karretje. Opvallend detail op de foto is dat de twee mannen in het zwart allebei één handschoen dragen.

Bij de aanslagen in de vertrekhal gingen kort na elkaar twee bommen af. Blijkens het opsporingsbericht gaat de politie ervan uit dat een van de drie verdachten dus niet is omgekomen.

Volgens de VRT zijn er in totaal twee verdachten op de vlucht. Een van hen zou betrokken zijn bij de aanslag op Zaventem en de ander bij de aanslag op de metro. Er zou een politie-actie aan de gang zijn om hen op te sporen. In de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn huiszoekingen gaande.

Spijkers

De Vlaamse zender VTM meldde dat de politie op de luchthaven Zaventem een niet-ontplofte bomgordel heeft gevonden. Die is inmiddels gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Ook meldden Belgische media dat een van de explosieven die op Zaventem gebruikt waren, spijkers bevatte. Veel van de gewonden in het ziekenhuis van Leuven zouden spijkers in hun lichaam hebben.

Burgemeester van Brussel over de aanslagen

Het Federaal Parket vraagt de pers zich te onthouden van het verspreiden van informatie over het onderzoek naar de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro. Het OM wil voorkomen dat het onderzoek door dergelijke berichten geschaad wordt. De Waalse krant Le Soir heeft aan de oproep gehoor te geven en zal niets meer publiceren over het lopende onderzoek.

De treinstations in Brussel, die een groot deel van de dag gesloten waren, gingen om 16.00 uur weer open. Wel zijn er lange rijen wachtenden vanwege de veiligheidsmaatregelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl