NOS Sport

Jefimova: ik ben nooit geïnfomeerd over meldonium

Jefimova: ik ben nooit geïnformeerd over meldonium

De Russische zwemster Joelija Jefimova, die vorige maand is betrapt op het gebruik van meldonium, zegt dat ze niet wist dat het middel verboden was. "Ik heb geen bericht gekregen dat meldonium vanaf 1 januari op de lijst met verboden middelen zou komen te staan", aldus Jefimova in een verklaring op de Russische staatstelevisie.

De viervoudig wereldkampioene zegt dat noch de Russische bond noch de internationale bond haar hebben gewaarschuwd. De laatste keer dat ze meldonium slikte was bovendien voor het verbod, stelt de Jefimova. Ze hoopt dat ze toch nog mag deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ook de betrapte Russische afstandsloper Andrej Minzjoelin kwam op de Russische televisie aan het woord. Hij zei dat hij op 20 november vorig jaar voor het laatst meldonium heeft genomen. "Ik dacht dat het na veertig dagen wel uit mijn lichaam zou gaan", aldus Minzjoelin.

Lijsten niet bijgewerkt

President Vladimir Poetin zei vorige week dat de Russische sportfunctionarissen niet alert zijn geweest op de recente ontwikkelingen. "De ontvangen lijsten met verboden middelen zijn niet op tijd bijgewerkt", erkende de president.

Minister Vitaly Moetko van Sport heeft gezegd dat hij bereid is om op te stappen als blijkt de dopingperikelen rond Russische sporters zijn verantwoordelijkheid zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl