Archiefbeeld van de grens tussen België en Frankrijk AFP

Frankrijk zet zo'n 1600 agenten in om de wegen, vliegvelden en het spoor te beveiligen, heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Ook worden de grenscontroles geïntensiveerd. De maatregelen zijn van kracht naar aanleiding van de aanslagen in Brussel.

Er gaat extra aandacht uit naar de regio Parijs; zo'n 400 agenten zijn opgeroepen om de vliegvelden Orly, Charles De Gaulle en metrostations te bewaken.

Minister Cazeneuve heeft verder aangekondigd dat mensen alleen in het openbaar vervoer mogen reizen als ze een legitimatiebewijs bij zich hebben.

Duitsland

Ook Duitsland neemt soortgelijke maatregelen. Het land heeft, net als België en Nederland, de grenscontroles aangescherpt en zet extra agenten in op vliegvelden en treinstations. Verder is besloten dat de ICE-trein van Duitsland naar Brussel niet verder rijdt dan Aken.  

België heeft in verband met de explosies op het vliegveld Zaventem en het metrostation Maalbeek het dreigingsniveau opgehoogd naar de hoogste schaal. Ook wordt mensen aangeraden om te blijven waar ze zijn.

STER reclame