'Het was echt ongelooflijk. Dat wens je niemand toe'

De Nederlander Bram Vos woont schuin tegenover metrostation Maalbeek, waar vanmorgen een aanslag werd gepleegd. Hij hoorde net na 09.00 uur een doffe dreun. "Ik hoorde mensen wegrennen en schreeuwen. Er ging een alarm af en het was een grote chaos." 

Na verloop van tijd zag Vos de gewonden naar buiten komen. "Ik zag mensen met verschroeide ledematen. Het was echt ongelooflijk. Dat wens je niemand toe." 

Situatie gestabiliseerd

De politie was volgens Vos snel ter plaatse. "Momenteel is de situatie wel gestabiliseerd. Als je dit zo meemaakt, dat is echt wel verschrikkelijk. Gelukkig waren er vrij snel hulpdiensten bij."

Vos woont sinds september vorig jaar in Brussel. "Ik heb ook de vorige lockdown meegemaakt. Mijn ouders zouden in die tijd langskomen, maar dat wilden ze niet meer. Mensen leven sinds november al in een soort gespannen sfeer en nu is er echt iets gebeurd." 

Ooggetuige: ik zag verdachte types bij station Maalbeek

Ooggetuige Eric Pania zag in het metrostation twee mannen die zich verdacht gedroegen. "Ze waren bezig met die tas. Ik weet niet of ze er iets mee te maken hebben, maar ik vond het raar", zegt hij tegen de VRT. "Ik ben hierna naar buiten gelopen en kort nadien hoorde ik de explosie."

"Er was super veel bloed", verzucht Pania, "Ik zag hoe een vrouw haar linkerbeen kwijt was. Er lagen allemaal mensen en niemand kon geholpen worden." Pania beseft dat hij net op tijd weg was. "Een paar minuten eerder was ik gewoon dood geweest."

STER reclame