Raymond Moore stapt op als toernooidirecteur Indian Wells AFP

Raymond Moore is afgetreden als directeur van het prestigieuze tennistoernooi Indian Wells. Dit naar aanleiding van alle ophef die is ontstaan na zijn uitspraken over vrouwentennis. 

Moore, een 69-jarige oud-speler uit Zuid-Afrika, zei zondag vlak voor de finales dat de vrouwen "afhankelijk zijn van het succes van de mannen" en dat "een deel van hun eigen succes is gebaseerd op hun uiterlijk". 

Ook zei Moore: "Ze nemen geen beslissingen bij de WTA en ze hebben geluk. Heel veel geluk. Als ik een tennisster was, zou ik God op mijn blote knieën danken dat Roger Federer en Rafael Nadal zijn geboren. Zij hebben de sport gedragen."

Williams, Navratilova en King woedend

Hij haalde daarmee de woede op de hals van onder anderen Serena Williams, Martina Navratilova en Billie Jean King. "Die opmerkingen kloppen van geen kant en zijn zeer, zeer, zéér onzorgvuldig", aldus Williams.

De Amerikaanse nummer één van de wereld noemde de opmerkingen verder ook een belediging voor Billie Jean King, een van de oprichters van de WTA Tour. King zelf twitterde over de kwestie: "Hij zit op zo veel vlakken fout."

Toernooidirecteur neemt vrouwentennis op de hak

Eigenaar Ellison is juist trots

Larry Ellison, de eigenaar van Indian Wells, maakte het vertrek voor Moore bekend en liet zijn licht ook nog even over de zaak schijnen. "Bijna een halve eeuw geleden begon Billie Jean King haar historische campagne voor de gelijke behandeling van vrouwen in het tennis", aldus Ellison.

"Wat volgde is een langdurige campagne om vrouwen en mannen in de sport gelijk te behandelen. Ik ben er trots op om te zeggen dat het nu al een tien jaar lange traditie bij ons toernooi in Indian Wells is, en bij al de grote tennistoernooien, dat het prijzengeld voor mannen en vrouwen gelijk is."

STER reclame