Hulk Hogan getuigt in de rechtszaal
NOS Nieuws

Hulk Hogan krijgt 25 miljoen dollar extra om sekstape

Hulk Hogan krijgt nog eens 25,1 miljoen dollar voor een sekstape, die roddelwebsite Gawker van hem publiceerde. Dat bedrag komt bovenop de 115 miljoen dollar aan schadevergoedingen die de worstelaar afgelopen weekend al toegewezen kreeg van een jury in Florida.

Het eerdere bedrag bestond uit schadevergoedingen voor emotionele schade (60 miljoen) en economische schade (55 miljoen). De 25 miljoen die er nu bovenop komt, bestaat uit boetes om de betrokkenen bij het plaatsen van de video persoonlijk te straffen.

Zo moet de uitgever van Gawker individueel 10 miljoen dollar betalen aan Hogan. Ook de redacteur die het filmpje plaatste moet 100.000 dollar boete betalen. De resterende 15 miljoen dollar moet de website zelf betalen.

In beroep

Hulk Hogan had zelf 100 miljoen dollar aan schadevergoeding geëist van de roddelwebsite. Gawker publiceerde de sekstape in 2012. Op de opnamen is te zien hoe Hogan seks had met de vrouw van zijn voormalig beste vriend.

Gawker liet afgelopen weekend al weten in beroep te gaan tegen de uitspraak om 115 miljoen dollar aan de worstelaar te betalen. Vaak worden dit soort bedragen in het hoger beroep naar beneden bijgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl